Ideou značky MEDOVICA je obohatiť Slovenský ale aj zahraničný trh o nový druh kvalitného destilátu ktorý bude vyrábaný výhradne so slovenských surovín a tým si udrží jednak svoju kvalitu a zároveň podporí malých slovenských podnikateľov najmä včelárov.
Značka Včelárova Medovica je spoločným dielom distribútorskej firmy Aggeusfund a spoločnosti VČELCO ktorá je výrobcom medovín a iných medových produktov najvyššej kvality.
A práve produkty značky VČELCO tvoria základné suroviny na výrobu lahodného destilátu značky Medovica. Každý z dvoch základných kameňov je čisto prírodný a pochádza hlavne z oblasti Malých Karpát od slovenských včelárov. Ide o medovinu – originál, ktorá sa vyrába klasickým spôsobom z jedného druhu medu a to kvetinového, teda len z vody a medu bez použitia bylín. Tento druh medoviny je dozrievaný. Druhým základným kameňom je medovina – klasická, ktorá je taktiež vyrábaná z kvetinového medu avšak na zvýraznenie plnosti chuti sa pri dozrievaní pridávajú jemné bylinky. Následne po zmiešaní týchto surovín vzniká unikátny a prírodný základ na výrobu Medovice. Tá sa následne destiluje kotlíkovou metódou na 42% alkoholu. Po vydestilovaní sa čistý destilát ďalej necháva vyzrieť v dubových sudoch po brandy po dobu 1 roka. Týmto spôsobom docielime jemnosť destilátu s jemnou medovou arómou ale zároveň s ľahkým nádychom whisky v zakončení.
Včelárova MEDOVICA je ideálnym spoločníkom na každú oslavu alebo slávnostný obed ale taktiež aj na skvelý večer s priateľmi a tým že sa destiluje z medu a neobsahuje žiadny pridaný cukor, nezaťažuje tak organizmus ako iné destiláty a liehoviny. Takže dobrú chuť a nazdravie.
Zdroj: medovica.com, instagram.com/medovica1, facebook.com/medovica