Korene vinohradníctva v oblasti Tibavy siahajú až do 15. storočia, avšak vinohradnícka a vinárska činnosť spoločnosti PIVNICA TIBAVA s.r.o. nadviazala na tradície založené na sklonku sedemdesiatych rokov 20-teho storočia, kedy v roku 1965 založili a vybudovali vinohradnícko-vinársky závod na pestovanie spracovanie hrozna – vínnu pivnicu v Tibave.
Na výrobu a vyzrievanie vín používame nerezové nádoby vybavené technológiou riadenej fermentácie , čo nám umožňuje vyrábať technologicky čisté vína s odrodovou charakteristikou. Vyzdvihnúť odrodový charakter jednotlivých vín nám pomáhajú aj maceračné nádoby, v ktorých podľa potreby držíme rmut pri žiadanej teplote . Kvasenie vín pod drobnohľadom našich technológov prebieha striktne reduktívne, za použitia čistých kultúr kvasiniek. Počas celého procesu výroby vína máme k dispozícii vlastné laboratórium, v ktorom dokážeme analyzovať priebeh fermentačného procesu a podľa neho zaujať individuálny prístup ku každému vínu tak, aby výsledný produkt spĺňal naše prísne požiadavky na kvalitu ako i očakávania zákazníkov.
Sortiment vín
obsahujú typické slovenské odrody: veltlínske zelené, rizling vlašský, frankovka modrá a iné, pre spotrebiteľa velmi zaujímavé odrody ako tramín červený, rulandské šedé, rulanské modré a iné.
Zdroj: tibava.sk