Naša spoločnosť vznikla v roku 1992 pôvodne pod názvom „Viedenské pekárne“. Do dvoch rokov sa vyprofilovala ako pekáreň špecializovaná na výrobu bezlepkových produktov. Boli sme si vedomí úskalia, ktorému čelia ľudia s celiakiou, keď sa jedná o kvalitné pekárenské výrobky. Dnes už viac ako 25 rokov vyrábame bezlepkové chleby, predpečené pečivo, lístkové cesto, štrúdle, záviny, bábovky, zákusky, torty, trvanlivé suché pečivo a krekry. Naša produkcia je cenená medzi celiatikmi v Slovenskej aj Českej republike. Za náš bezgluténový chlieb so slnečnicou sme toho roku získali ocenenie Danubius Gastro 2017 za výrobok vysokej kvality, tvaru, vône a chuti na nerozoznanie od tradičných chlebov.
Kto sa skrýva za všetkými tými upečenými chlebíkmi, pečivom, koláčmi a zákuskami? Dovoľte nám predstaviť tím profesionálnych pekárov a cukrárov Pekárne Harmónia. Naša prevádzka sa nachádza v Modre, malom vinárskom mestečku pri Bratislave s dlhodobou pekárenskou tradíciou. Napriek stále rastúcemu počtu zamestnancov sa nám darí udržať rodinnú atmosféru. Všetky výrobky robíme ručne a na výrobe sa počas sezóny podieľa viac ako 30 pekárov a cukrárov. Spoznajte aspoň zopár z nich.
Naše bezlepkové chleby sú vegánske, bez vajec, mlieka a konzervačných látok. Nepridávame ani žiadne umelé farbivá, či zvýrazňovače chuti, všetko pekne v prírodnej forme. Sójový lecitín sme v celej našej produkcii nahradili slnečnicovým z dôvodu potencionálnej alergickej reakcie. Chlebíky ponúkajú aj veľa ďalších zaujímavých ingrediencií ako ľanové semienka, pšeno, sézam, cícerovú múku, slnečnicové alebo chia semienka.
Ako pekáreň, ktorá sa špecializuje na bezlepkovú produkciu, sme si dali záväzok používať kvalitné prírodné ingrediencie. Do našej smotanovo-čučoriedkovej torty ide 120 g pravých mrazených čučoriedok namiesto rôznych pást a náhrad z bazových plodov. Torta Piňa Colada z jednej pätiny ananás a ďalších 7% tvorí kokos. Používame domáce vajcia, 70% čokoládu, maslo namiesto margarínu, pokiaľ to umožňuje receptúra. Plnky ručne šľaháme nad parou namiesto rýchlych industriálnych práškov. Starostlivo vyberáme suroviny, ale aj dodávateľov ako takých. Našim cieľom je rozvoj dlhodobej spolupráce a zabezpečenie konzistentnej kvality našich produktov.
Snažíme sa piecť podľa pôvodných receptúr. Štrúdle ručne ťahané, plnky poctivo šľahané nad parou, žiadne práškové náhrady. Vieme, ako zaneprázdnení dokážeme byť v dnešnej rýchlej dobe, a preto sú všetky naše produkty vhodné na mrazenie, aby ste si ich vedeli podľa potreby vopred nakúpiť a uskladniť. Rozvinuli sme aj radu nízkobielkovinových produktov pre fenylketonurikov a ľudí s obličkovými chorobami. Naše receptúry neustále zdokonaľujeme a vyvíjame nové produkty nasledujúc súčasné trendy a požiadavky našich zákazníkov. Ak niečo v našej ponuke chýba, napíšte nám. Radi zaradenie nového produktu zvážime.