Ovocné a bylinné vína
Na začiatku bol sen o rodine, sade a vinárstve. Postupne krok za krokom sme doslova „na zelenej lúke“ v prostredí malebných Skalických vinohradov najprv vysadili ovocný sad, neskôr postavili poľnohospodársku usadlosť a založili rodinné vinárstvo. Pestovaniu ovocia sa venujeme od r. 1994, v r. 2012 sme založili malú rodinnú firmu Ovocinár skalica s.r.o. Bez absolvovania školy v odbore, sa stále v problematike vzdelávame a učíme. Aj cez neúspechy nás trpezlivosť, cieľavedomosť a tvrdá práca doviedli tam kde sme dnes.
Oprášili sme výrobu ovocných a bylinných vín z ovocia, ktoré si sami dopestujeme. Základ je prezreté a prvotriedne ovocie, len také má najviac chuťových a aromatických látok. Každý plod ručne preberáme a umývame, len takéto ovocie použijeme na výrobu našich vín. Preto ovocie nevykupujeme. Investujeme do technológií. Recepty a špecifiká výroby si starostlivo chránime, sú za nimi roky skúšania a to, že sme sa nebáli ísť vlastnou cestou. Naše vína sú určené pre znalcov a milovníkov vín, ktorí obľubujú veľmi sofistikované vzácne vína, ktoré nie je ľahké nájsť inde. Od suchých po dezertné, ľadové, tiež barikové. Vyše 20 druhov. Limitované edície.
Zdroj foto: facebook.com/Ovocinár-Skalica
Špeciálne pre Bratislavské korunovačné slávnosti a pri príležitosti 300-tého výročia narodenia osvietenej panovníčky Márie Terézie 1717 – 2017 vyrobili výnimočné ovocné víno Šípkové barik medium „Maria Theresia“ r. 2016, ľadový zber.
Naše domáce výrobky
Jednoducho poctivé, dobré a domáce výrobky. Z ovocia, ktoré si samy dopestujeme. Šťavy, sirupy, džemy, lekváry, sušené ovocie, orechy v mede a octy. Všetky naše výrobky sú bez farbív, konzerventov, aróm. Šťavy, sirupy, džemy, lekváry a octy musia byť skladované v chlade.
Sme držiteľmi certifikátu regionálny produkt Záhorie na kolekciu výrobkov z kuchyne starých materí.
Ovocie
Naše ovocie si sami pestujeme, je chutné, zdravé a oku lahodiace. Ovocie nechávame na stromoch maximálne dozrieť, aby malo najviac chuťových a aromatických látok. Oberať začíname až v októbri a zberáme do prvého snehu, než praskne v kališnej jamke. Ovocie si môžete najprv ochutnať a sami navyberať. Na predaj sú zimné odrody jabĺk a hrušiek.
Zdroj foto: facebook.com/Ovocinár-Skalica
Zdroj: uovocinara.sk