Farma vznikla v roku 2009, keď sme si išli obzrieť opustenú farmu po starých rodičoch, ktorá sa nachádza neďaleko Šurian. Chceli sme tak trošku nadviazať na kedysi úspešné gazdovanie svojich predkov.V súčasnosti sa prezentujeme ako malá rodinná firma a zaoberáme sa výrobou kvalitných 52% ovocných bio destilátov. Nie sú výnimočné len chuťou a arómou, ale i druhom ovocia, ktoré používame na ich výrobu. Sú to najmä plody ruže šípovej, /šípky/ a divé slivky, /mirabelky/, ktoré každoročne zbierame na našej farme „dvor Morgov.“
Úrodná černozem a priaznivé klimatické podmienky dávajú týmto plodinám špecifickú chuť, čo sa snažíme využiť na výrobu jedinečného bio destilátu. Naše produkty neobsahujú žiadne chemické a konzervačné látky, sú vyrobené z pravého bio ovocia, ktoré nie je potrebné chemicky ošetrovať. Navyše, všetky pracovné postupy, počnúc zberom, čistením, až po kvasný proces, robíme zásadne ručne. Zber a čistenie šípok je veľmi náročný proces a to nám umožňuje vyrobiť len obmedzené množstvo tejto vzácnej liehoviny. Sme zapísaní v registri prevádzkovateľa v ekologickej poľnohospodárskej výrobe a podliehame prísnej kontrole inšpekčnej organizácii Naturalis SK. Na všetky naše bioprodukty máme platný certifikát výrobkov. Okrem našich destilátov ponúkame aj bio vlašské orechy a sušené bio šípky. V súčasnosti sme jediný výrobca netradičných ovocných bio destilátov v Slovenskej republike.
Chuť ovplyvňuje predovšetkým zloženie destilátu. Pravý ovocný destilát vyniká medzi ostatnými destilátmi svojimi jedinečnými chuťovými a vonnými vlastnosťami. Obsahuje vodu a lieh konkrétneho druhu ovocia, z ktorého je príslušným technologickým procesom vyrobený. Nie je prípustné, aby sa na tejto väzbe, ktorú pravý ovocný destilát predstavuje čo i len okrajovo podieľali iné zložky tak typické pre lacnejšie druhy liehovín v našej obchodnej sieti. Sú to prevažne rôzne typy liehov, umelých aróm, stabilizátorov, sirupov a dochucovadiel. Pravý ovocný destilát nie je riedený iným typom liehu a obsahuje len lieh vzniknutý kvasením ovocia konkrétneho druhu s obsahom alkoholu približne 50%.
Zdroj: morgov.sk