Chilli farma Chillihell sa zameriava na stredne pálivé až najpálivejšie odrody, no pre potešenie oka nájdete aj rôzne okrasné odrody. Pestovaniu chilli papričiek sa venujú už od roku 2010. Zbierali skúsenosti a učili sa (aj) na vlastných chybách. Samozrejme stále sa snažia niečo vylepšovať a zdokonaľovať. Chilli papričky pestujú v klasickej pôde, ktorá je na južnom Slovensku postačujúca pre tieto plodiny. Na jeseň dopĺňajú pôdne živiny maštaľným hnojom. Pestujú v súlade s našou zemepisnou šírkou, teda rastliny plodia iba jeden krát v roku, a to na jeseň.
Zdroj foto: facebook.com/Chillihell
Všetky výrobky vyrábajú z papričiek dopestovaných v ich záhrade. Papričky spracovávajú klasickým spôsobom, najmä sušením a zaváraním. Po vzore starých mám, začali využívať aj klasickú metódu konzervovania – solením. Táto metóda umožňuje konzervovať výrobky bez tepelnej úpravy a bez pridania akýchkoľvek umelých konzervantov či farbív. Výhodou tejto metódy je zachovanie všetkých vlastností čerstvej chilli papričky, najmä obsah kapsaicínu, vitamínov, flavonoidov a betakaroténu. Okrem toho sa zachováva aj jej chuť a vôňa.
Pre veľký záujem našich priateľov a známych sme začali vyrábať aj chilli omáčky. Zázvorovo medová Habanero omáčka už bude pomaly legendou 🙂 Okrem stáleho repertoáru omáčok, majú v ponuke aj zopár sezónnych záležitostí. Okrem chilli nájdete v záhrade aj kápiu, paradajky, tekvice, a jahody. To sú hlavné suroviny do omáčok.
VÝROBKY
– Chilli Elixír
– Sušené mleté chilli
– Zázvorovo – medová Habanero omáčka
– Pikové Eso
– Zavárané chilli
– Chilli minis
– Sušené plody
– Jahodové čatní
Zdroj: chillihell.sk