Rodinná tradícia, dobré meno a hrdosť na zdedené remeslo.
Na týchto základoch postavil Ignác Bertovič svoju firmu.
Mäsiarske remeslo má u Bertovičovcov dlhoročnú tradíciu. Farmárčeniu, chovu zvierat i mäsiarčine sa vo veľkom venoval už za prvej Československej republiky starý otec I. Bertoviča. Rodina však o pôdu i majetky v okolí Zohora prišla pri znárodňovaní a kolektivizácii. No v remesle pokračovala i za socializmu. Otec I. Bertoviča pracoval v mäsokombinátoch v Malackách i v Bratislave. Popritom si mäsiarstvom privyrábal aj doma v Lozorne. Malý Ignác už ako dvanásťročný pomáhal pri zabíjačkách, ktoré organizovali pre svojich známych.
Po novembri 1989 sa rodine Bertovičovcov otvorili nové možnosti. I. Bertovič na rozdiel od svojich bratov nešiel do siete mäsiarstiev, ktorú hneď po revolúcii založil jeho otec, ale sám si v Stupave na pozemku svokrovcov postavil mäsiarstvo na výrobu klobás a párkov. Tak v roku 1991 vznikol malý tradičný rodinný podnik, zameraný na spracovanie mäsa a výrobu mäsových lahôdok pod značkou Berto. Biznis dynamicky rástol a už po dvoch rokoch zamestnával 15 zamestnancov.
Dnes firma Berto sídli vo vlastnej veľkej prevádzke vo Vysokej pri Morave na Záhorí, kde zamestnáva 150 ľudí, má vlastné predajne, vozový park a spĺňa najprísnejšie veterinárne a hygienické normy a predpisy, platné nielen v Slovenskej republike, ale aj v celej Európskej únii.
Ocenenia
Spoločnosť Berto je nositeľom niekoľkých významných ocenení, ktoré reflektujú vytrvalú prácu, neustále zdokonaľovanie sa v odbore a húževnatosť všetkých zamestnancov.
Cena Danubius Gastro 2017
Spoločnosť Berto získala už po druhýkrát Cenu Danubius Gastro za kolekciu štyroch mäsových výrobkov: Família Berto šunka, Família Berto šunka lahodná, Záhorácke klobásy a Záhorácke štipľavé klobásy.
Ocenenie zákazníka 2016
Spoločnosť Berto sa dňa 30. mája 2016 už tradične zúčastnila dňa otvorených dverí DMJ marketu vo Vranove nad Topľou. Mäsové výrobky Berto získali to najhodnotnejšie ocenenie – Ocenenie zákazníka pre najlepšieho z najlepších spomedzi viac ako 40 zúčastnených spoločností.
Cena Danubius Gastro 2016
Šunka V.I.P. DE LUXE získala prestížne ocenenie na medzinárodnom gastronomickom veľtrhu – Cenu Danubius Gastro 2016 za kvalitný tepelne opracovaný mäsový výrobok s minimálne 97% podielom mäsa typickej vône a chuti špeciálnej šunky.
Značky kvality SK a SK GOLD
Spoločnosť Berto je hrdým držiteľom značiek kvality SK a SK GOLD, ktoré deklarujú výrobky vyrábané z domácich surovín, za dodržania deklarovaného technologického postupu, parametrov kvality a bezpečnosti potravín.
Slovak Business Superbrands Award 2014
V roku 2014 udelila komisia expertov spoločnosti Berto ocenenie Slovak Business Superbrands Award, čím sa spoločnosť zaradila medzi najpopulárnejšie značky na slovenskom trhu.
Ocenenie starostu obce Vysoká pri Morave
Spoločnosť Berto získala Ocenenie starostu obce Vysoká pri Morave za aktívny prínos k zvyšovaniu zamestnanosti a šírenie dobrého mena obce na Slovensku.
Zdroj: berto.sk